Posted on: January 2, 2021 Posted by: admin Comments: 0

Vietnam omfavner sine besøgende på en ganske særlige måde. Vietnam har uendelig meget at tilbyde til den søgende turist. Det er en rejse i Østens Mystik, hvor man har mulighed for at spejle sig i det fremmede. Glæd dig til store naturmæssige oplevelser, ligefra Halong Bugten i Nordvietnam til det frodige Mekong-delta i Syd. Læg vejen forbi det bjergrige Sapa i den aller nordligste del af Vietnam. Her finder du landets højeste bjerge, etniske grupper og en fauna som imponerer sine rejsende. Tag på behagelige vandreturer i Sapa og vær omkranset af risterasser og besøg etniske markeder. Langt de fleste af Vietnams i alt 54 etniske grupper er beboende i den nordlige del af Vietnam. Det er let at kombinerer skønne Sapa med eksempelvis hovedstaden Hanoi.

Østens mystik er synoym med anderledes religioner, forestillingsverdener samt anderledes sociokulturelle termer. Du finder i Vietnam en stærk tro på animisne og Mahayana buddhismen. Glæd dig til de mange spændende templer, som ofte er kinesisk inspireret. Du vil også på din rejse opleve, at man i landskaberne spontant har etableret gravsteder, for afdøde skal begraves tæt på risen. Forfædredyrkelsen er stærk i Vietnam, og de fleste familier har forfædrealtre i deres hjem. Der er et stort kinesisk mindretal i Vietnam, og specielt i landets Chinatowns finder du nogle af landets mest interessante templer.

Glæd dig til storbyerne Hanoi og Saigon. Det er landets 2 største byer, men ligner på ingen måde hinanden. Hanoi er hjemstedet for den kommunistiske elite, og byen har gennem hele sin levetid haft svære vejrmæssige forhold. Beliggende tæt på Den Røde og Sorte Flod har man tidligere oplevet mange dårlige vejrforhold, som eksempelvis har gjort at det er svært at dyrke ris. Dermed synes regionen og hovedstaden på mange måder at fremstå mere fattig end Saigon. Man siger at når en landmand fanger en fisk i Nordvietnam, så tager han på markedet og sælger den for at skabe ekstra indtægt. En landmand i Mekong-deltaet og dermed ved Saigon har ikke brug for den ekstra indtægt og inviterer istedet familien på middag, hvis han fanger en fisk. Hanoi er et rigtig godt udgangspunkt for en rejse til Vietnam. Det meget pulserende liv i De 36 Gader imponerer sine rejsende. Her sælges alt mellem himmel og jord og bydelen er kendetegnet ved mange snoede veje, travle gadekøkkener, trickshaws der kører med varer osv. Man kan nemt bruge et par dage i De 36 Gader til at indsnuse atmosfæren og stemningen. Du kan også vælge at gå en tur langs Westlake og se et mere roligt område af Hanoi. Ikke mange turister finder herud, men området er særdeles interessant. Syd for De 36 Gader finder du det franske kvarter med sine smukke kolonitidsbygninger. Desuden byder Hanoi på mange spændende seværdigheder. Man har f.eks Ho Chi Minh Museet, Ambassadekvarteret, Etnografisk museum, Litteraturtemplet og gåtur ved Hoan Kiem søen. Glem heller ikke at ligge vejen forbi en vanddukketeater forestilling. En tradition man har haft i mange generationer i Vietnam.

Saigon er beliggende i Sydvietnam og det er her man mærke landets store økonomiske fremskridt. Byen var under stor indflydelse af USA under Vietnamkrigen. Der blev mildest talt pumpet US-Dollars ind i byens økonomi. Derfor er beboerne i Saigon ofte dygtige forretningsfolk. De ved per historie hvordan man skaber god forretning. Saigon synes mere som en international by med sine sin højbygninger, eksklusive forretninger og et fortrinligt udbud af spændende restauranter. Stærk præget af Den Franske Kolonitid finder man i Saigon snorlige veje, brede boulevarder, rekreative områder og en langt bedre byplanlægning end i Hanoi. I Saigon kan du opleve eksempelvis Genforeningspaladset hvor Vietnam-Krigen formelt sluttede 30 april 1975. Tag på en spændende rundvisning kældrerne her og se hvordan Vietnam-Krigen blevet administreret. Tæt derpå finder du den smukke Notredame Kirke. Der er et relativt stor mindretal af katolikker i Sydvietnam. Oplev også det smukke Postkontor som er beliggende i en smuk kolonitidsbygning. Der er også mulighed for at besøge de berømte Cu Chi tunneller i udkanten af Saigon og man kan også besøge det smukke Cao Dai Tempel. Desuden indbyder Saigon til aftengåturer hvor man kan opleve f.eks Operahuset og Rådhuset. Smukke kolonitidsbygnigner venter tid, og afslut evt. din aften med en sundowner på Hotel Rex eller Caravelle Hotellet. Begge hoteller blev benyttet af journalisterne under Vietnam-Krigen. Her sad de i den tropiske hede og diskuterede Krigens gang. Læg også gerne vejen forbi Hotel Continental. Stedet er omtalt af Graham Greene i sin ”Den Stille Amerikaner”. Et af byens ældste hoteller. Nyd gerne en kaffe på deres smukke fortovsrestaurant. Desuden byder Saigon også på et utal af spændende restauranter og ydermere hvis du har lyst til at få skræddersyet godt tøj, ja så er Saigon stedet.

Overvejer du en rejse til Vietnam, bør du også planlægge at besøge Den Centrale Region. Brug gerne nogle dage i den tidligere Kongeby Hue. Her byder dagene på ekstravagante gravsteder i udkanten af byen. Her blev kejserne begravet i nærmest byligende gravsteder. Læg også vejen forbi Det Kejserlige Citadel som er bygget efter ide fra Den Forbudte By i Peking. Det sidste dynastil i Vietnam var Nguyen-dynastiet og den sidste kejser var Gia Long som abdicerede efter opfording fra frihedskæmperen Ho Chi Min i 1946. Men Hue byder også på behagelige gåturer, og man kan også tage rundt med cykeltaxa. Maden i regionen er særdeles god og det er også en anbefaling at tage på lokale markeder og evt. bruge en god formiddag på en kokkeskole. Fra Hue kan man også besøge DMZ-Zonen beliggende ved den 17. Breddegrad. Det var her man i 1954 delte landet i et kommunistisk nord og amerikanervenligst syd. Der er talrige oplevelser langs denne ”McNamara”-linie og hele historien om Vietnamkrigeen udfolder sig her. I området finder man talrige krigskirkegårde samt den amerikanske base ved Khe Sanh(kendt fra sangen Born in the USA – Bruce Springsteen). Er du i Central-Vietnam så oplev også Hoi An, som er beliggende cirka 3 timers kørsel fra Hue. Små hyggelige gader og en meget overskuelige by. Området indbyder til cykelturer i landelige omgivelser med fokus på at lære om landbrug og lokale forhold. Det er også muligt med båd at besøge håndværkerlandsbyer. I Hoi An finder man gamle handelshuse og kinesiske templer og hele centrum af Hoi An er med på UNESO Verdensarvslisten.

Har du før rejst i Sydøstasien og glædet dig over det som regionen kan tilbyde, ja så er Vietnam et særdeles godt valg hvis du vælger at genopleve Sydøstasien. Det er som om at genfinde Østens Mystik en gang mere.

Leave a Comment